Foto Jan Verbeke Producties

Zwaargewonde en verschillende lichtgewonden bij aanrijding met bus op E40 Aalter

In Aalter is een bestelwagen hard ingereden op een bus die in de file stond op de E40. De bestuurder van de bestelwagen is er erg aan toe, in de bus vielen verschillende lichtgewonden. 

Op de bus zat een 50 tal vrouwen die na een bezoek aan de kerstmarkt in Brugge op de terugweg waren naar Paal-Beringen. Maar in Aalter ging het fout: de bus kwam er terecht in een kleine file, en een bestelwagen merkte de bus te laat op. De brandweer slaagde erin om de chauffeur van de bestelwagen uit het wrak te bevrijden, maar hij was er erg aan toe. 

Op de bus raakten verschillende vrouwen door de klap lichtgewond. Zij kloegen over nek- of rugpijn, of werden geraakt door glas. Maar van hen zou niemand er erg aan toe zijn. "Niemand in de bus heeft iets ergs aan de hand", getuigde een passagier. De Limburgse vrouwen moesten op de pechstrook wachten op een andere bus, maar kregen dekens of warmhoudende folie. 

Meest gelezen