19 verwaarloosde dieren gevonden in Houthulst

De politie heeft 19 verwaarloosde dieren gevonden in Houthulst: zes schildpadden, acht honden, drie katten, een konijn en een hangbuikvarken. De eigenaar riskeert voor de rechter te moeten komen.

Het bestaan van de verwaarloosde dieren kwam aan het licht door het hangbuikvarken. Het dier was al eens ontsnapt en toen heeft de politie een rondvraag gedaan. De buren wisten waar het hangbuikvarken woonde. De inspectie Dierenwelzijn is dan, met mensen van de milieudienst van Houthulst, binnengevallen in het huis en heeft de verwaarloosde dieren meegenomen. De politie stelde een proces-verbaal op en de eigenaar riskeert voor de rechter te moeten komen.

Wat nu?

De huisdieren zijn naar een dierenasiel gebracht en de schildpadden naar het opvangcentrum SOS Reptiel in Houtave bij Zuienkerke. "En daar zullen ze ook voor altijd blijven", zegt verzorger Mario Goes. "De schildpadden zijn een soort van waterschildpadden en die mag je noch verhandelen, noch in je bezit hebben."

Schildpad in waterzuiveringsstation

En ze hebben daar trouwens werk, bij SOS Reptiel. Er werd ook nog een gewonde geelwangschildpad binnengebracht! Ook een soort schildpad die je niet mag houden. Het dier was in het waterzuiveringsstation van Aquafin in Roeselare terechtgekomen! De schildpad was al door vijzels, machines en buizen gegaan. Het is een wonder dat het dier het overleefd heeft.

Meest gelezen