Zoo van Antwerpen sluit feestjaar af met Chinees lichtfeest

De Antwerpse dierentuin sluit haar verjaardagsjaar "175 jaar ZOO" in schoonheid af, met het lichtfeest China Light ZOO. Dat kan je vanaf vanavond gaan bekijken. Voor deze editie trok ZOO Antwerpen naar China om er inspiratie op te doen.

Eigen verhaal

Medewerkers van ZOO Antwerpen bezochten in China verschillende lichtfestivals en een monnikenklooster op een besneeuwde berg. Ze deden er inspiratie op en bedachten een eigen verhaal over een Lotusprinses en haar geliefde. Het is de eerste dierentuin die een zelfgemaakt verhaal vertelt met een lichtfestival. 

Op maat gemaakt

Dit jaar zijn er 71 composities, die op maat werden gemaakt voor de Antwerpse dierentuin. Er zit een paleis tussen van 30 meter, een feniks van 50 meter en een drakenboot van 60 meter lang. In China werkten 98 kunstenaars aan de objecten en in de ZOO waren er nog eens 32 mensen aan de slag om alles op z'n plaats te krijgen. 

Nog enkele cijfers

• 2.700 lichtobjecten

• 4.500 uren vakmanschap

• 60 ton staal

• 130 artiesten werken mee

•  30.000 lichtjes

•  25.000 meter satijn

China Light ZOO loopt vanaf vanavond tot en met 13 januari. Meer informatie vind je op deze website

Eén van de sculpturen van China Light ZOO

Meest gelezen