Jan Jambon over rellen in Brussel: "Wie vandaag nog niet werd opgepakt, kan later nog worden vervolgd"

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zal het geweld tijdens de gelehesjesbetoging in Brussel vanmiddag nog een staartje krijgen. "We hebben camerabeelden en getuigenissen. Het is niet omdat iemand vandaag niet werd gearresteerd, dat die persoon veilig is."

De betoging van de gele hesjes in Brussel draaide vanmiddag uit op rellen. Amokmakers braken af wat losstond en ze staken zelfs twee politiecombi's in brand. Tientallen mensen zijn opgepakt, drie onder hen zijn ook aangehouden. Dat betekent dat ze kunnen worden vervolgd. Verschillende betogers hebben zich gedistantieerd van het geweld.

Videospeler inladen...

De minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon veroordeelt de rellen. "Er mag worden geprotesteerd, daar heb ik niks op tegen, maar geweld en vernielingen kunnen niet in een rechtsstaat en daarom hebben we ook ferm opgetreden vandaag", reageerde Jambon in "De wereld vandaag" op Radio 1.

Vooral het geweld tegen de politie zit de minister hoog. "Het is totaal onaanvaardbaar dat betogers zich keren tegen de politie. Die mensen worden gearresteerd en er zullen juridische gevolgen zijn. Zij die nog niet zijn opgepakt, zijn niet veilig. We hebben camerabeelden en getuigenissen. Dit krijgt nog een staartje."

Beluister het interview met minister Jambon in "De wereld  vandaag":

Meest gelezen