Videospeler inladen...

Brusselse burgemeester Close: "Deel van betogers waren amokmakers die bekend zijn bij de politie"

Volgens Philippe Close (PS), de burgemeester van Brussel, werden vandaag bij de betoging van de gele hesjes 60 mensen opgepakt. Een deel van hen zijn amokmakers die al bekend waren bij de politie. Dat zei Close in "Terzake" vanavond.

Close bedankte zijn politiediensten voor hun optreden vandaag in Brussel. Daar waren zo'n 200 à 300 betogers samengekomen om hun ongenoegen te uiten over de levensduurte, onder meer de duurder geworden diesel.

"Iedereen is hier welkom in Brussel om te betogen, geen probleem", reageerde Close. "Maar als je hier andere dingen komt doen, heb je problemen met mijn politiediensten." Close voegde er nog aan toe dat het niet makkelijk was om zo'n betoging te beheersen, omdat "we niet weten wie erachter zit".

 

Bekijk het interview met Philippe Close in "Terzake":

Videospeler inladen...

Meest gelezen