Herlees de liveblog: Protest van gele hesjes mondt uit in rellen, grote ravage in Brusselse binnenstad

In Brussel is een protestbetoging van zogenoemde gele hesjes uitgemond in vernielingen en rellen. Aanvankelijk was er vooral verkeershinder door bezette kruispunten en tunnels die tijdelijk gesloten werden. In de namiddag liep het protest uit de hand. De politie werd bekogeld en zette het waterkanon in. Twee politiecombi's werden in brand gestoken. Drie relschoppers zijn aangehouden. Herlees hieronder de liveblog.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Foto's: Schade na doortocht demonstranten wordt duidelijk

Van Mullem: "Politie heeft de manifestatie uiteengedreven met charges"

Willem Van Mullem beleefde de betoging voor "Terzake" vanop de eerste rij. Hij getuigt over de gebeurtenissen die zich vandaag in Brussel hebben afgespeeld.

Videospeler inladen...

Bekijk: overzicht van een woelige dag in Brussel

Videospeler inladen...

Opgepakte Franse journalist vrijgelaten op bevel van burgemeester Close

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) laat weten dat hij de onmiddellijke vrijlating heeft bevolen van een Franse journalist, van zodra hij op de hoogte was van diens arrestatie. De journalist werd eerder vandaag opgepakt bij een insluitingsoperatie van een honderdtal manifestanten tussen wie hij zich bevond. De man had nochtans zijn perskaart getoond.

Alle Brusselse tunnels weer open

3 relschoppers gerechtelijk aangehouden

Drie betogers zijn door de procureur aangehouden. Het gaat om één persoon die verdacht wordt van het dragen van een wapen, één iemand die mogelijk vernielingen heeft aangericht en één iemand die in het bezit was van verdovende middelen. Twee politiewagens werden in brand gestoken, het parket maakte een dossier op voor opzettelijke brandstichting. Een 60-tal betogers werd opgepakt door de lokale politie.

VIDEO: Waterkanon drijft manifestanten uiteen

Videospeler inladen...

Meest gelezen