Na haaienbeet in hoofd: "Ik kijk nu helemaal anders naar het leven"

Een gezellig samenzijn met vrienden op de Bahamas, afgelopen zomer, die beslisten om samen te gaan speervissen, liep bijna verkeerd af toen een van hen gebeten werd door een haai die plots opdook. De man in kwestie, Will Krause, publiceerde onlangs de beelden, die door een GoPro-camera gemaakt waren, op YouTube, waar ze onmiddellijk massaal bekeken werden.

Op de beelden is te zien hoe de haai, na een schot met een speer op een vis, plots opduikt en Krause aanvalt. Eens terug boven water, roept een van de vrienden luidkeels: "Haai! Haai!" Krause kan vervolgens terug op de boot geholpen worden:

Op NBC News, ABC6, Good Morning America en op zijn eigen sociale media deed Krause uit Greenville, in de Amerikaanse staat South Carolina, het verhaal van zijn ervaringen op de Bahamas:

"Ik voelde een enorme druk op mijn hoofd en in mijn nek. Op dat moment had ik nog niet door dat het een haai was die me aan het bijten was. Dat besef kreeg ik pas toen ik terug boven water was."

"Het enige wat ik me nog goed herinner is het geluid van het kraken van mijn hoofd, toen die haai er zijn tanden inzette. Dat is echt geen aangenaam geluid. Het enige waar ik daarna aan kon denken was: "Nee, het is nu mijn tijd om te gaan toch nog niet?""

"Toen ik in de boot zat, bloedde ik hevig. Wat me erg nerveus maakte. Ik dacht zelfs dat ik zou sterven."

"Het is een mirakel dat ik er enkel wat littekens aan overgehouden heb. En, met dank aan mijn vrienden, een video die nu viraal gaat. En het feit dat ik nu een heel andere kijk op het leven heb."

"Voor mij is dit allemaal een bewijs dat alles deel uitmaakt van Gods plan. Wat er gebeurt, kan je niet op voorhand weten. Ik kijk nu in ieder geval anders naar de toekomst, naar de manier hoe ik de rest van mijn leven wil doorbrengen."

Meest gelezen