Videospeler inladen...

Eva De Roo, Michèle Cuvelier en Otto-Jan Ham presenteren "Music for Life 2018"

Eva De Roo, Michèle Cuvelier en Otto-Jan Ham presenteren dit jaar Music for Life voor De Warmste Week. Het trio werd letterlijk onthuld in de ochtendshow van Linde Merckpoel op Studio Brussel. De Roo krijgt dus twee nieuwkomers naast zich aan de Music for Life-microfoon in Domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

Het drietal werd tijdens een Facebook Live op de pagina van Studio Brussel letterlijk "onthuld". Eva, Michèle en Otto-Jan werden volledig ingepakt in cadeaupapier en daarop beurtelings "uitgepakt". Samen vormen ze een onuitgegeven presentatieduo voor Music for Life 2018: één ervaren rot (De Roo) krijgt het gezelschap van twee nieuwkomers.

De marathonuitzending op Studio Brussel van dinsdag 18 december tot kerstavond wordt opnieuw gepresenteerd  vanuit Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Eva De Roo (30) is de enige met veel "Music for Life"-ervaring: zij kruipt voor de 4e keer achter de microfoon om verzoekplaten te draaien en actievoerders te ontvangen.

Wie is Michèle Cuvelier?

Michèle Cuvelier (26) zal voor de eerste keer Music for Life mee presenteren. De voorbije jaren was ze tijdens het programma actief achter de schermen. Cuvelier werd in 2015 geselecteerd voor "Studio Dada", het project waarmee Studio Brussel op zoek gaat naar nieuw radiotalent. Intussen is ze al drie jaar van maandag tot donderdag tussen 19 en 22 uur te horen in het programma "Zender" op Studio Brussel.

Het grote publiek heeft enkele weken geleden kennis gemaakt met haar in de quiz "De slimste mens ter wereld" op Vier. Daar liet ze zich opmerken door met 598 seconden de hoogste score ooit te behalen.

Wie is Otto-Jan Ham?

Ook voor Otto-Jan Ham (40) is het zijn eerste Music for Life als presentator, al was hij al in 2001 voor het eerst te horen op Studio Brussel.  Ham speelde in de beginjaren van "Music for Life" vaak een opmerkelijke rol in de marathonuitzending.

Zo wandelt hij voor de eerste editie in 2006 van het Glazen Huis in Utrecht naar dat in Leuven. In 2010 rijdt hij met zijn goede vriend Stijn Van de Voorde met een busje muzikanten door het land. In 2011, wanneer Het Glazen Huis zowel in Gent, Leuven als Antwerpen staat, helpt Ham het Huis letterlijk te verhuizen door met tientallen vrijwilligers een bestelwagen voort te duwen. In 2012 vormt hij met Kirsten Lemaire een van de presentatieduo's, in de eerste editie van "Music for Life" zonder Glazen Huis.

De voorbije edities van "Music for Life" was Ham zowel in De Schorre als in Domein Puyenbroeck telkens een opmerkelijke "nachtgast", die het vaste presentatietrio tussen middernacht en 6 uur 's morgens kwam bijstaan. Nu staat hij voor de eerste keer als vaste presentator zes dagen lang achter de microfoon. Momenteel werkt Ham aan een programma voor Canvas over het menselijke brein.

En Linde Merckpoel? Die zwijgt, één week lang

Linde Merckpoel (34), die "Music for Life" sinds 2013 onafgebroken mee presenteerde doet dit jaar iets anders tijdens "De Warmste Week". Het tegenovergestelde van achter de microfoon staan: zwijgen. Want Merckpoel organiseert dit jaar een actie voor een zelfgekozen vzw: Coda, een centrum gespecialiseerd in palliatieve zorgen. In Coda vzw kunnen palliatieve patiënten in een huiselijke sfeer hun laatste momenten beleven.

Merckpoel gaat om geld in te zamelen doen wat voor haar het moeilijkste is: zwijgen. En dat een hele week lang voor haar actie "Linde zwijgt", onder het motto "geen woorden, maar daden". Op die manier gaat ze zwijgend geld inzamelen in de Sint-Machariuskerk in Gent. 

In dit filmpje legt Linde uit wat ze gaat doen en waarom ze voor Coda vzw kiest

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen