Prins Laurent kleurt de dag van kankerpatiënten in Tongeren

Prins Laurent nam vanmiddag uitgebreid de tijd om te praten met een aantal kankerpatiënten van het dagziekenhuis in Vesalius Tongeren. Hij toont daarmee zijn steun voor de actie "Lienemientje". Dat is een voettocht waarmee geld ingezameld wordt voor het Kinderkankerfonds en het Vesalius ziekenhuis.

Even met de verpleegsters op de foto, een complimentje voor een journaliste of een lift in zijn eigen auto voor een schepen in Tongeren, prins Laurent maakte van zijn bezoek aan het Vesalius ziekenhuis in Tongeren een warme en informele ontmoeting. Hij benadrukte ook hoeveel bewondering hij had voor de kankerpatiënten die vochten om hun ziekte te overwinnen. Ook was hij vol lof over de partners en de amilie die de patiënten dag in, dag uit steunen. 

Lienemientje

Prins Laurent bezocht het Vesalius ziekenhuis omdat hij peter is van de voettocht "Lienemientje", een tocht van het Zwitserse Küssnacht naar Tongeren. Jeanine Mottart loopt die route als hulde aan wijlen Koningin Astrid die in Zwitserland om het leven kwam. Maar met de tocht wordt ook geld ingezameld voor het Kinderkankerfonds en het Vesalius ziekenhuis.  

Koekjes

Bij zijn afscheid kreeg de prins nog een mand met streekproducten aangeboden. Maar hij stelde voor om die te verdelen onder de patiënten. Hij is de cadeautjes nog persoonlijk bij hen gaan afgeven. 

Meest gelezen