Sofie Vandeweerd volgt Lydia Peeters op in Dilsen-Stokem

Vanaf januari volgt Lydia Peeters (Open VLD) Bart Tommelein (Open VLD) op als Minister van Begroting, Energie en Financiën in de Vlaamse Regering. Haar burgemeesterssjerp in Dilsen-Stokem geeft ze vanaf dan door aan Sofie Vandeweerd (Open VLD).

De 34-jarige Vandeweerd is al 12 jaar schepen in Dilsen-Stokkem. Tijdens de laatste legistratuur heeft ze Peeters ook meermaals vervangen als waarnemend burgemeester. “Het is voor mij een complete verrassing”, zegt Vandeweerd. “Ik weet het zelf pas sinds gisterenavond. Lydia heeft natuurlijk heel wat opgebouwd in Dilsen-Stokkem. Ik ga mijn best doen om het minstens even goed te doen.”

“Geen mooier ambt dan burgemeester”

"Burgemeester zijn is toch nog iets extra", zegt Vandeweerd. Je hebt een heel grote verantwoordelijkheid en er komen tal van dingen op je af. Ik denk niet dat er lokaal iets mooiers bestaat dan het burgemeestersambt.”

“Het is heel spannend, maar ik hoop dat ik met mijn ervaring en de mensen rondom mij iets moois kan verwezenlijken in Dilsen-Stokkem”, eindigt ze.  

Meest gelezen