"Buiten is buiten" en gratis kraantjeswater: Tienen komt met nieuw fuifreglement

De stad Tienen heeft een nieuwe fuifreglement goedgekeurd. De nieuwe regels moeten er vooral voor zorgen dat jongeren voor of tijdens een fuif niet elders sterke drank zoeken en drinken.

Het stadsbestuur van Tienen lanceert een "binnen is binnen, buiten is buiten"-systeem. Jongeren kunnen nog wel naar buiten om een luchtje te scheppen, maar kunnen het terrein niet verlaten zonder opnieuw te moeten betalen. Ze kunnen dus bijvoorbeeld niet naar een nachtwinkel in de buurt tijdens een feestje. Vanaf nu moeten organisatoren er verplicht op toezien dat fuifgangers jonger dan 16 jaar geen alcohol kunnen drinken. Er moet ook gratis water beschikbaar zijn op fuiven in Tienen. "We willen onze jongeren leren hoe ze op een verantwoorde manier met alcohol kunnen omgaan", vertelt schepen voor Jeugd Gijsbrecht Huts.

Drankprobleem

De maatregelen komen er op vraag van de jeugdraad en jeugdorganisaties zelf. "Verschillende verenigingen stelden vast dat hun leden soms te veel drinken op fuiven", zegt Huts. De jeugdraad heeft samengewerkt met het stadsbestuur, de politie en de brandweer om samen tot een nieuw reglement te komen. Er komt ook nog een sensibiliseringscampagne met verschillende verenigingen om het goede voorbeeld te geven.

Meest gelezen