"We zullen er alles aan doen dat jouw kaartje in de hemel raakt"

Jase Hyndman uit Bathgate, in Schotland, verloor 4 jaar geleden zijn vader James toen die plots overleed. Toch wilde hij, intussen 7 jaar oud, diens verjaardag vieren en daarom besloot hij een verjaardagskaartje te sturen, met op de envelop de vraag aan de postbode om het geheel in de hemel te doen aankomen. Een medewerker van het Britse postbedrijf Royal Mail verzekerde de jongen in een antwoord dat het kaartje zou afgeleverd worden, "ook al is het een uitdaging die niet te onderschatten is". Moeder Teri Copland publiceerde woensdag beide brieven op Facebook, waarna het verhaal viraal ging.

Het was volgende boodschap van de jonge Jase die het postpersoneel niet onberoerd liet: 

Met een antwoord van Royal Mail tot gevolg, waarin te lezen stond dat "het om een moeilijke uitdaging ging omdat sterren en andere objecten in de melkweg moesten vermeden worden. Maar dat het toch belangrijk is dat klanten er kunnen van uitgaan dat hun post zal toekomen, zelfs in de hemel."

De 30-jarige moeder reageerde zowel op sociale media als op verschillende Britse nieuwswebsites: "Je kan niet geloven welke emoties dit bij Jase opgeroepen heeft, nu hij weet dat zijn vader zijn brief zal krijgen. De post had deze brief kunnen negeren. Dat dit niet gebeurde is ronduit prachtig."

"Mijn zoon heeft die kaart naar zijn vader gestuurd, omdat hij vindt dat iedereen een kaartje op die dag moet ontvangen. Ook al is er geen geschenkje voorzien."

"Deze kleine daad van vriendelijkheid betekent zoveel voor mij en mijn zoon. Jase wil momenteel dan ook maar één ding worden later: postbode!"

Meest gelezen