82 mensen opgepakt na protest gele hesjes in Brussel, politie op zoek naar beelden

Na de protestacties van de gele hesjes in Brussel gisteren zijn uiteindelijk 82 mensen opgepakt, zo laat de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene weten. Zes mensen zijn gerechtelijk aangehouden. De politie probeert nog meer betrokkenen te identificeren aan de hand van foto's en videobeelden.

De protestactie van de gele hesjes in Brussel draaide gistermiddag uit op rellen. Amokmakers trokken kasseien en verkeersborden los om ermee te gooien en ze staken twee politiecombi's in brand. Ook 's avonds nog blokkeerden demonstranten enkele straten in Brussel.

Uiteindelijk zijn 82 mensen opgepakt, zo laat Ilse Van de keere van de lokale politie van Brussel Hoofdstad-Elsene weten. 76 onder hen zijn administratief aangehouden, 6 anderen zijn gerechtelijk aangehouden (en worden dus verdacht van een misdrijf). Zij worden verdacht van bezit van verboden wapens, drugsbezit, brandstichting en schade aanbrengen aan voertuigen. Twee van hen zijn al ter beschikking gesteld van het parket.

De politie heeft intussen opgeroepen om alle beelden en foto's van de incidenten door te sturen via zpz.polbru.info@police.belgium.eu. Aan de hand daarvan wil ze nog meer verdachten van vernielingen identificeren. "Zoals bij de rellen van november 2017 gaan we weer een taskforce oprichten om de verdachten te identificeren, op basis van beelden waarover we beschikken", aldus Van de keere. 

Meest gelezen