"Ploegsteert" van Het Zesde Metaal blijft Belpop 100 aanvoeren

Radio 1 zond vandaag de Belpop 100 uit, de 100 populairste vaderlandse nummers, gekozen door de luisteraars. De top-3 blijft ongewijzigd: "Ploegsteert", "Ruimtevaarder" en "Ne me quitte pas".

Ook dit jaar voert Het Zesde Metaal de Belpop 100 aan. "Ploegsteert", hun ode aan wielrenner Frank Vandenbroucke staat voor de derde keer op rij op nummer 1.  Ook de nummers 2 en 3 zijn dezelfde als vorig jaar: "Ruimtevaarder" van Kommil Foo en "Ne me quitte pas" van Jacques Brel.

De hoogste nieuwkomer is van zangere Angèle. "La thune" staat op 39. "Pump up the jam" van Technotronic is dan weer de hoogste stijger, met maar liefst 49 plaatsen naar nummer 13. 

Jacques Brel komt vijf keer voor in de Belpop 100. Even veel als dEUS, van wie bovendien twee songs in de top 10 staan: "Instant street" en "Suds and soda".

Ruim 10.000 luisters hebben de voorbije twee weken gestemd voor de Belpop 100. De volledige lijst, met de vergelijking met vorig jaar, kunt u hier nakijken.

Live vanuit Frituur Radio 1

Radio 1 zond de hele dag uit vanuit Frituur nr 1 nabij de Grote Markt in Antwerpen, voor de gelegenheid omgedoopt tot Frituur Radio 1. Presentatoren waren Evert Venema en Ilse Liebens, samen met Jan Delvaux, Sarah Vandeursen en vele gasten.

Op maandag 3 december vindt in de Ancienne Belgique de Radio 1 Belpopsessie plaats, met onder meer Arno, The Scabs, Black Box Revelation en Salvatore Adamo.

Meest gelezen