Schermutseling tussen bewoner en inbreker in Eisden-Tuinwijk

In een woning langs de Koninginnelaan in Eisden-Tuinwijk (Maasmechelen) kwam het gisteravond tot een confrontatie tussen een bewoner en een inbreker. Rond 23.15 uur kwamen twee ziekenwagens en een MUG-team ter plaatse, net als twee combi's van de lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen (LaMa). Volgens de eerste berichten werd de inbreker ernstig gewond, nadat die messteken had gekregen. De verdachte werd als eerste naar het ziekenhuis afgevoerd. De bewoner werd enige tijd later, bij bewustzijn, naar het ziekenhuis overgebracht.

Tijdens de schermutseling zou er ook een schot zijn gelost. De politie sloot de omgeving van het huis af met politielint. Rond 1.30 uur waren de politiemensen nog volop bezig met de vaststellingen. Het onderzoek naar wat er precies gebeurde, is nog niet afgerond.

Volgens buurtbewoners kregen de bewoners van het huis een tijdje geleden ook al het ongewenste bezoek van inbrekers.

Meest gelezen