Videospeler inladen...

Stijn Vercruysse: "Politie drijft manifestanten uit elkaar met veel traangas"

In Parijs is de politie erin geslaagd om de meeste manifestanten van rond de Arc de Triomphe te krijgen. Al de hele dag voeren de politie en betogers er een kat-en-muisspel. Daarbij werden veel vernielingen aangericht. "Op het plein is het nu rustiger geworden en wellicht gaan de meeste gele hesjes naar huis", zegt VRT-journalist Stijn Vercruysse die ter plaatse is in "Het journaal". 

In Parijs was er vandaag een derde actiedag van de zogenoemde "gele hesjes". Het kwam opnieuw tot een gewelddadige confrontatie met de politie. Vooral rond de Arc de Triomphe ging het er stevig aan toe. De ordediensten probeerden de manifestanten uit elkaar te drijven met veel traangas. Volgens Vercruysse lijkt het nu rustiger te worden op het plein.

Meest gelezen