Twee verdachten blijven aangehouden na protest van "gele hesjes" in Brussel

Na het protest van de "gele hesjes" gisteren in het centrum van Brussel zijn vijf mensen gerechtelijk gearresteerd. Dat zegt het Brusselse parket. Drie van hen zijn na verhoor vrijgelaten. Twee andere verdachten, onder wie een minderjarige, zijn ter beschikking gesteld van de procureur.

Een vijfhonderdtal actievoerders zette vrijdag de boel op stelten tijdens een betoging van "gele hesjes" in het centrum van de stad. Daarbij werden onder meer twee politievoertuigen in brand gestoken.

Tientallen betogers werden opgepakt, vijf van hen zijn ook gerechtelijk aangehouden. Volgens het Brusselse parket gaat het om een persoon die ervan verdacht wordt verboden wapens (scheermesjes) bij zich te hebben gehad, een andere die in het bezit was van verdovende middelen en een iemand die verdacht wordt van opzettelijke vernielingen. Zij werden na verhoor vrijgelaten.

Twee andere verdachten blijven aangehouden. Het gaat om een man die verdacht wordt van weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan een politieagent, met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Hij moet op 4 januari voor de correctionele rechtbank verschijnen. De andere verdachte die aangehouden blijft, is minderjarig. Die persoon wordt verdacht van opzettelijke vernielingen en het in brand steken van twee politievoertuigen.

Meest gelezen