VRT

West-Vlaamse gouverneur pleit voor verbod op verkoop van alcohol langs autosnelwegen

De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé pleit voor een totaalverbod op de verkoop van alcohol in shops bij tankstations langs de autosnelwegen in Vlaanderen. Decaluwé zei dat vanavond bij de start van de Verkeersveilige Week en Nachten waarbij in West-Vlaanderen vanaf vandaag tot en met volgend weekend extra verkeersacties gehouden. 

De focus bij die controles ligt vooral bij alcohol. West-Vlaanderen scoort al jaren iets slechter dan andere provincies als het gaat over inbreuken op het gebruik van alcohol in het verkeer. Nochtans wordt in de kustprovincie hard ingezet op sensibilisering en controleacties.

Volgens Decaluwé mag de impact van de verkoop van alcohol langs autosnelwegen niet onderschat worden omdat ze vaak bedoeld is om te verbruiken tijdens het rijden.

De gouverneur dringt er ook op aan dat mensen die gedronken hebben, zich thuis laten brengen door bijvoorbeeld een taxi. Maar omdat die vaak duur zijn, vindt Decaluwé dat het een goed idee zou zijn mocht de overheid fiscale stimulansen zou lanceren, bijvoorbeeld in de vorm van taxicheques.

Meest gelezen