Getty Image

Amerikanen kunnen Bush senior laatste keer groeten in het Capitool

In de Verenigde Staten kunnen Amerikanen vanaf morgen een laatste groet brengen aan de overleden oud-president George Bush senior. Bush zal tot woensdag worden opgebaard in het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC. 

De uitvaartplechtigheid van Bush senior zal doorgaan in de kathedraal van de Washington DC. Huidig president Donald Trump en first lady Melania Trump hebben al aangekondigd dat ze die plechtigheid zullen bijwonen.

George Bush senior was Amerikaans president van 1989 tot 1993. Daarvoor was hij vice-president onder president Ronald Reagan.

Bush senior is ook de vader van George W. Bush, die later ook president werd. Bush werd 94. Zijn vrouw, Barbara Bush, overleed minder dan acht maanden geleden.  

Meest gelezen