2017 Invision

Personage uit “Neighbours” verrijst na kwarteeuw

Jim Robinson stierf 25 jaar geleden in de Australische soap “Neighbours”, maar komt met Kerstmis weer boven water. Verrijzenis is een vaker voorkomend fenomeen in televisie- en filmland.

Van 1985 tot 1993 speelde acteur Alan Dale de rol van Jim Robinson. Het personage overleed aan een hartaanval. Maar in soapland kan alles: Jim Robinson zal te zien zijn in de speciale kerstaflevering van “Neighbours”.

"Neighbours”, over de lotgevallen van geburen in de (fictieve) doodlopende Ramsay Street, loopt al op de Australische tv sinds 1985. Bij ons wordt de reeks op Eén uitgezonden als “Buren”. Veel sterren maakte hun debuut in “Neighbours”, zoals Kylie Minogue, Jason Donovan en Natalie Imbruglia. 

O my God they killed Kenny!

Er zijn nog gevallen bekend van personages die uit de doden opstaan, in “Neighbours”, “Eastenders” of “Coronation Street”. Bobby Ewing in “Dallas” was gedood in een verkeersongeluk, maar verscheen later weer blakend van gezondheid onder de douche. Alles was een droom geweest. 

Jon Snow, de protagonist van “Game of Thrones” werd gelyncht  en met magie weer tot leven gewekt. Gandalf de grijze tovenaar uit “Lord of the Rings”  bleek  niet verzwolgen door een Balrog, maar dook weer op als een Witte Tovenaar. In de cartoonreeks “South Park” zijn de dood en de verrijzenis van de zwijgende Kenny zelfs een  running gag: 

Nog voorbeelden? Sherlock (Benedict Cumberbatch) die van een dak springt en in de volgende reeks weer leeft; Locke in "Lost" die wordt vermoord en later herrijst ... de lijst is lang.

In ons taalgebied was er verwarring over de dood van Guido Van den Bossche, gespeeld door Karel Deruwe in de VTM-soap “Familie”. Zijn broer Jan zag hem aan zijn ziekbed staan, maar dat bleek een hallucinatie. Toen zijn kist jaren na zijn dood werd opgegraven bleek die leeg. De uitleg was: Guido is gecremeerd, en dus wel degelijk dood, niet verrezen dus.

Meest gelezen