Stunt geslaagd: rode sjaal van 770 meter ter gelegenheid van Wereld Aids Dag

De brei actie die Regenbooghuis Limburg organiseerde om stil te staan bij Wereld Aids Dag, kende zaterdag 1 december een ongekende climax. De oproep van het Regenbooghuis leverde maar liefst 770 meter rode sjaal op.

De afgelopen maanden riep Regenbooghuis Limburg iedereen in de provincie op om mee te breien aan een lange, rode sjaal van 500 meter; de afstand van de Grote Markt tot aan het Regenbooghuis in de Meldertstraat. Aan deze oproep werd massaal gehoor gegeven; heel veel mensen begonnen enthousiast te breien en ook in groepsverband, van scholen tot woonzorgcentra, deed men mee aan deze actie.
 

Rode lintje, symbool van Wereld Aids Dag

Zaterdag 1 december maakten vrijwilligers van Regenbooghuis Limburg alle stukken sjaal aan elkaar, om daarmee het rode lintje, symbool van Wereld Aids Dag, te kunnen vormen op de Grote Markt. Daarna werden alle aanwezigen opgeroepen om mee te dragen aan de rode sjaal, van de Grote Markt tot aan het Regenbooghuis, iets waar door veel mensen, ook het winkelend publiek, spontaan gehoor aan werd gegeven.
 

Hartverwarmende, geslaagde actie

Bij aankomst in het Regenbooghuis bleek dat de gewenste 500 meter ruimschoots behaald was; de Limburgse samenleving had maar liefst 770 meter bij elkaar gebreid. Regenbooghuis Limburg spreekt van een hartverwarmende, geslaagde actie.
 

Kerngroep Kansarmoede

Een deel van de sjaal werd na afloop in het Regenbooghuis symbolisch overhandigd aan leden van de Kerngroep Kansarmoede. Het Regenbooghuis en de Kerngroep Kansarmoede zullen er samen zorg voor dragen dat de opbrengst van deze actie een goede bestemming, in de vorm van dekens, sjaals, enzovoort, krijgt.
 

 

Glunderende medewerkers van het Regenbooghuis met aan hun voeten meters rode sjaal

Meest gelezen