Videospeler inladen...

Van Overtveldt wil optreden tegen onwettige mazoutverkoop: "Pompen sluiten kan"

Meerdere Brusselse tankstations verkopen "rode diesel" aan de pomp vanwege de hoge dieselprijzen. Die diesel is enkel bestemd voor bijvoorbeeld landbouwvoertuigen, en de verkoop is dan ook "onwettelijk", zegt minister Johan Van Overtveldt. "We zullen de komende uren optreden. Dat kan door de verzegeling van de pompen, strafrechtelijke vervolging, boetes, of een combinatie daarvan."

Gisteren bleek dat meerdere Brusselse tankstations mazout of "rode diesel" aan te pomp promoten. Op die "rode diesel" staan minder accijnzen en ze is dus goedkoper dan de dure diesel waartegen nu al weken wordt geprotesteerd door de "gele hesjes". 

Maar de verkoop ervan is "onwettelijk", zegt minister Johan Van Overtveldt (N-VA), minister van Financiën belast met de bestrijding van fiscale fraude. Enkel landbouwvoertuigen en koelwagens mogen ervan gebruik maken. Van Overtveldt heeft overleg gepleegd met de douane en wil "de komende uren optreden". "Dat kan door de verzegeling van de pompen, strafrechtelijke vervolging, boetes, of een combinatie daarvan", zegt hij.

Dit jaar heeft de FOD Financiën in ons land via controles van de douane al 763 fraudegevallen met rode diesel vastgesteld.

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen