3 jaar cel met uitstel voor vrouw die baby te vondeling legde in fruitplantage

Een vrouw van 34 uit Genk krijgt drie jaar cel met uitstel, omdat ze haar baby te vondeling gelegd had. Drie jaar geleden beviel de vrouw in haar auto, waarna ze het meisje achterliet in een fruitplantage bij Sint-Truiden. Een buschauffeur van De Lijn ontdekte de huilende baby de volgende ochtend. De vrouw moet nu begeleiding blijven volgen voor haar psychologische en financiële problemen.

Op 17 augustus 2015 beviel de vrouw 's avonds in haar auto. Met een haarelastiekje bond ze de navelstreng af. Nadien wikkelde ze de baby in kleding en doeken en legde ze het kindje in een fruitplantage in Kortenbos in de veronderstelling dat fruitplukkers haar 's ochtends zouden vinden. Een buschauffeur van De Lijn ontdekte het huilende baby'tje rond 08.30 uur.

Aan het uitstel voor de gevangenisstraf zijn probatievoorwaarden gekoppeld. Ze moet begeleiding blijven volgen voor haar psychologische en financiële problemen. De vrouw kampt met een Borderline persoonlijkheidsstoornis en ze had narcistische persoonlijkheidskenmerken. Voor de Borderline neemt ze nu medicatie. Op dit moment heeft de vrouw eenmaal per maand contact met het kind, dat bij een pleegmoeder verblijft.

Meest gelezen