Alain Remue gehuldigd in Merelbeke

In het gemeentehuis van Merelbeke is Alain Remue in de bloemetjes gezet. Het hoofd van de Cel Vermiste Personen mag zich voortaan Commandeur in de Orde van het Belgisch Kruis noemen.

Merelbekenaar Alain Remue is al 23 jaar het diensthoofd van de Cel Vermiste Personen bij de federale politie. Hij stampte die Cel mee uit de grond in 1995, wanneer België in volle wanhoop verkeerde vanwege de wrede daden van Dutroux. Tot op de dag van vandaag blijft Remue emotioneel zwaar werk verrichten, en dat verdient een onderscheiding volgens de oudste vaderlandslievende vereniging van ons land.

De ‘Koninklijke en Menslievende Vereniging der Dragers van Eretekens en Medailles van België voor daden van moed, zelfopoffering en menslievendheid’ heeft een omslachtige naam, maar een eenvoudige boodschap: Alain Remue wordt gehuldigd voor zijn niet-aflatende inzet in de zoektocht naar vermiste personen. Hij mag zich voortaan Commandeur in de Orde van het Belgisch Kruis noemen.

Alain Remue is vereerd door het ereteken: "Het doet wel iets met een mens. Ik beschouw het als een teken van waardering voor iederéén van ons: de hele ploeg van de Cel en ook mijn gezin," vertelt de commissaris. "Voor mij is het belangrijkste uiteindelijk waarom we het doen: de families antwoorden kunnen geven. Ik vind het heel mooi dat de gemeenschap daar op deze manier op reageert."

Ook zijn vrouw Kristien werd in de bloemetjes gezet en daar is hij blij om. "Zonder mijn madam had ik dit nooit kunnen doen op deze manier. Ook niet zonder mijn kinderen. Ze hebben mij vaak moeten missen, maar niemand heeft daar ooit een punt van gemaakt. Het is belangrijk dat ook zij daar vandaag voor erkend worden."

kasto80

Meest gelezen