Videospeler inladen...

Case closed: de zoektocht naar een verloren verlovingsring... en een verloren koppel

De politie, uw vriend, een motto dat een Brits koppel voortaan ongetwijfeld hoog in het vaandel draagt. En al zeker de New Yorkse politie. Wat een memorabel reisje naar New York moest worden, veranderde in een klein drama toen de net gekregen verlovingsring kwijt raakte op Times Square. Agenten slaagden er toch in de ring terug te vinden, maar toen bleken de verloofden onvindbaar. De NYPD liet het daar niet bij...

Daniella Anthony en John Drennan uit Petersborough waren eind vorige week naar New York gereisd om hun tienjarige samenzijn te vieren. John koesterde stiekeme plannen: hij wilde zijn vriendin ten huwelijk vragen. "Twee dagen liep ik rond met de ring in mijn jaszak, wachtend op het juiste moment", vertelt John aan BBC. Central Park bleek the place to be: "De timing was perfect: er lagen overal herfstbladeren en er was niet veel volk." Daniella zei meteen ja. De ring was eigenlijk te groot, maar John wilde graag dat Daniella hem droeg. "Ik zei haar dat het goed was. Ik was gewoon zo blij dat ik haar eindelijk mijn verloofde mocht noemen."

Het koppel ging een hapje eten en woonde daarna een evenement bij op Times Square. En daar sloeg het noodlot toe. "We wandelden terug naar ons hotel. Ik zie het nog steeds voor me. De ring rolde één keer, twee keer... en toen was hij weg", aldus John. In een rooster op Times Square. De verloofden haalden er de politie bij. De agenten openden het rooster en probeerden twee uur lang om de ring te pakken te krijgen, maar tevergeefs. "Uiteindelijk hadden we geen andere keuze dan vertrekken en nog proberen iets te maken van de rest van het weekend", vertelt John.

"Hé, zijn jullie dat?"

Daniella en John vertrokken zonder hun gegevens achter te laten bij de New Yorkse politie, ze dachten dat het een verloren zaak was. Eens terug in Groot-Brittannië was het plan om meteen naar de juwelier te trekken om een nieuwe ring te kopen. Maar amper enkele minuten na hun aankomst op de luchthaven gisteren kregen ze al een bericht van een vriend. "Hé, zijn jullie dat?", was de vraag.

De NYPD had op Twitter beelden gepost van Daniella en John die hun ring probeerden terug te krijgen... En van de ring in kwestie. De agenten bleken er toch in geslaagd te zijn om de ring te recupereren, lang nadat de verloofden al vertrokken waren. Maar omdat ze geen contactgegevens hadden, moesten ze op een andere manier het koppel proberen terug te vinden.

De oproep op sociale media werd door duizenden mensen gedeeld en belandde dus uiteindelijk bij Daniella en John. "Ongelofelijk", zegt Daniella. "We zitten zelf niet op Twitter, we hadden er geen idee van dat dit aan de gang was."

Daniella en John zijn uiteraard dolblij dat de verlovingsring weer boven water is. "We zijn iedereen zo dankbaar, de NYPD, de mensen die de oproep deelden en de mensen die ons toen geholpen hebben". De ring zal nu zo snel mogelijk naar het verloofde stel opgestuurd worden.    

Meest gelezen