Glasvezelkabel voor sneller internet in Westhoek

In landelijke gebieden is de internetverbinding niet altijd even snel. En daar willen ze iets aan doen in de Westhoek. Poperinge en Diksmuide nemen deel aan een proefproject voor sneller internet. Fluvius gaat daar namelijk een 'superkabel' installeren.

De kabel is gemaakt uit glasvezel. Alle operatoren zoals Proximus en Telenet zullen datzelfde glasvezelnetwerk gebruiken en daardoor zal iedereen daar dus sneller kunnen surfen.

Lies Laridon, burgemeester van Diksmuide, zit in de raad van bestuur van Fluvius. "Wel we weten dat er nu in het landelijk gebied geen goeie internetverbinding is, ook al betaalt men de duurste abonnementen bij de operatoren. Ook landbouwers hebben internet nodig voor hun bedrijfsvoering en ook gezinnen hebben recht op goed internet."

Meest gelezen