2016 Getty Images

Ivo Van Hove maakt Nederlandse versie van Bowie-musical “Lazarus”

Na New York en Londen komt "Lazarus", de musical waarvoor Ivo Van Hove samenwerkte met een terminaal zieke David Bowie, naar Amsterdam. In de herfst van 2019.

Regisseur Ivo Van Hove maakte het nieuws bekend in het Nederlandse tv-programma "De wereld draait door".  "Lazarus" wordt vanaf 13 oktober 2019 drie maanden lang opgevoerd in het DeLaMar Theater in Amsterdam, in het Nederlands, met acteur Gijs Naber in de hoofdrol. "Je moet hiervoor heel goed kunnen zingen én acteren," zegt Van Hove.

Zwanenzang

"Lazarus" is een musical die eind 2015 in première ging in New York. Ivo Van Hove werkte nauw samen met David Bowie, die aan kanker leed en het einde voelde naderen. Van Hove was een van de weinigen die wisten hoe erg het gesteld was. "Toen we afgingen na de première, moest hij meteen gaan zitten," zegt Van Hove. Een maand later was David Bowie dood.

Ivo Van Hove moet nog vaak aan hem denken, "als ik in New York voorbij plaatsen kom waar we samengewerkt hebben en natuurlijk ook omdat je zijn muziek overal hoort."

Het verhaal van de musical "Lazarus" is geïnspireerd op "The man who fell to earth", een film uit  de jaren 70 waarin David Bowie de hoofdrol speelde. De regisseur van die cult-sciencefictionfilm, Nicolas Roeg, is vorige week overleden.

Meest gelezen