Jeugdinstelling Everberg krijgt nieuw gebouw

In de gesloten jeugdinstelling van Everberg vond vandaag de eerstesteenlegging plaats van een nieuw gebouw. Dat gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V).

In het nieuwe gebouw zullen jongeren verblijven die een misdrijf hebben gepleegd. Het gebouw biedt plaats aan 45 personen, dat is vijf meer dan in het oude gebouw. Dat oude gebouw maakt deel uit van een voormalige legerkazerne die wordt afgebroken. "Een nieuw gebouw betekent meer comfort, meer ruimte", zegt woordvoerder Peter Jan Bogaert. "Met meer ruimte zijn er meer alternatieven om agressie, incidenten aan te pakken. Nu is er alleen de isolatiekamer. Zo'n verandering is heel belangrijk voor het personeel."

Nog meer capaciteit

In de toekomst zullen er nog werken gebeuren. Daardoor zal de capaciteit verdubbeld worden. Dan zullen er 81 plaatsen zijn, tegenover 40 nu. De gesloten jeugdinstelling van Everberg is een Vlaamse instelling en bevindt zich op het domein De Grubbe.  

Meest gelezen