Meise wint stilaan strijd tegen sluikstorten

Sinds juni van dit jaar staan er op verschillende plaatsen in Meise camera's aan glasbollen. Die missen hun effect niet, want sindsdien is het aantal sluikstorten gehalveerd.

In juni is intercommunale Incovo in Meise begonnen met een campagne tegen sluikstorten. Vooral aan de ingang van de Plantentuin en de Kardinaal Sterckxlaan is sluikstorten een echte plaag. De afgelopen maanden werden meer dan 20 overtredingen vastgesteld, in totaal goed voor meer dan 6000 euro aan boetes en opruimkosten. “Begin jaar werden er rond de glasbollen in Meise nog elke maand gemiddeld 200 stuks per maand gevonden", zegt Veerle de Cuyper, bestuurder bij Incovo voor de gemeente Meise. “In oktober en november is dat teruggevallen tot 80 stuks." Door het grote succes van de campagne gaat Incovo hun bordjes en camera's nu ook op andere sluikstortgevoelige plaatsen opstellen. Ook willen ze de campagne in andere gemeentes voeren.

 

Meest gelezen