Videospeler inladen...

Premier Michel: "We zoeken naar een oplossing binnen de regering"

Bij het verlaten van het MR-partijbureau heeft premier Charles Michel benadrukt dat er naar een oplossing gezocht wordt binnen de regering met betrekking tot het VN-migratiepact.

Keurt de federale regering het VN-migratiepact goed of niet? De premier engageerde zich in september voor de Verenigde Naties dat ons land het Migratiepact zou ondertekenen. Intussen wordt met de dag duidelijker dat die verklaring voor N-VA 'inbuvable' is. Het is nu wachten of de premier nog een voorstel uit zijn hoed kan toveren waar de Vlaams-nationalisten mee kunnen leven.

Premier Charles Michel weet dat dit pact heel moeilijk ligt binnen de regering. "Maar we zullen naar een oplossing zoeken binnen de regering", zegt de premier. "Morgen is er een hoorzitting in het parlement, dan kan iedereen daar zijn mening geven," besluit de premier.

Meest gelezen