Thomas Geuens

Sofie Lemaire, Anja Daems & Dorianne Aussems maken samen met "Music for Life"-trio "De Warmste Radio"

Sofie Lemaire (Radio 1), Anja Daems (Radio 2) en Dorianne Aussems (MNM) presenteren op 24 december mee "De Warmste Radio". Op de laatste dag van "De Warmste Week" krijgen Music for Life-presentatoren Eva De Roo, Michèle Cuvelier en Otto-Jan Ham dus opnieuw versterking van hun radiocollega's van de andere zenders. De uitzending "De Warmste Radio" is dan de hele dag te horen op Studio Brussel, MNM, Radio 1 en Radio 2.

De klassieke "Music for Life"-uitzending, met Eva, Michèle en Otto-Jan, stopt dit jaar iets vroeger. Op 24 december neemt "De Warmste Radio" het over. Het unieke verzoekprogramma loopt dan van 9 uur 's morgens tot aan de slotshow van "De Warmste Week" 's avonds tegelijk op Studio Brussel, MNM, Radio 1 en Radio 2 en wordt ook uitgezonden op Eén.

Tijdens "De Warmste Radio" kunnen luisteraars acht uur lang de muziek kiezen door hun verzoekplaat door te sturen via sms. Een sms’je naar 4342 kost 1 euro en gaat integraal naar alle goede doelen van "De Warmste Week". Bedoeling is om met de vier radionetten samen van de laatste dag van "De Warmste Week" de warmste te maken.

Voor die bijzondere radio-uitzending krijgt het vaste "Music for Life"-drietal het gezelschap van drie ervaren radiovrouwen. Ex-Studio Brussel-stem Sofie Lemaire (Radio 1) heeft "Music for Life" in 2008 en 2009 mee gepresenteerd vanuit het Glazen Huis in Gent. Ook in 2010 zat ze in het Glazen Huis in Antwerpen. De voorbije jaren was ze vaak een van de nachtgasten tijdens "Music for Life" in De Schorre of Domein Puyenbroeck.

Anja Daems (Radio 2) is al jaren een van de vaste "Madammen". Ook vorig jaar presenteerde ze mee "De Warmste Radio". Dorianne Aussems (MNM) kruipt voor de eerste keer mee achter de microfoon in Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Ze presenteert sinds september het laatavondprogramma "Generation M" op MNM.

Wat doen de verschillende radiozenders ten voordele van De Warmste Week 2018?

  • Studio Brussel: "Music for Life" vanuit Domein Puyenbroeck én 6 concerten in The Flame voor één van de meer dan 1.000 goede doelen. Linde Merckpoel "zwijgt" dan weer een week ten voordele van vzw Coda, die palliatieve patiënten begeleidt tijdens hun laatste dagen.
  • Radio 1: actie met Rudi Vranckx voor de slachtoffers van het conflict in Jemen, met bijzondere aandacht voor de kinderen die lijden aan ondervoeding. Op 15 december wordt een bijzondere comedyavond georganiseerd: De Nacht van de Wetensgrap in 30CC in Leuven. Daarnaast is er ook een sms-actie ten voordele van hulpprojecten van UNICEF, het Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en Oxfam-Solidariteit op het terrein. 
  • Radio 2: zet luisteraars aan om soep te maken en te verkopen ten voordele van een zelfgekozen vzw, onder de noemer "De Warmste soep". Kim Debrie trekt als soepporter door Vlaanderen. Veel Radio 2-medewerkers zetten zich in als ambassadeurvoor een zelfgekozen goed doel. 
  • MNM: de jongerenzender zendt zijn dj's uit om de handen uit de mouwen te gaan steken bij de acties van luisteraars. Peter Van de Veire, Julie Van den Steen, Astrid Demeure en Brahim gaan in duo op pad door Vlaanderen. Ann Reymen en Sportstan lopen elke Warmathon gedurende exact 61 minuten mee. Van 17 tot 21 december presenteert Dorianne Aussems tussen 16 en 18 uur "De Warmste Avondshow".
  • Klara: Op vrijdag 14 december is er het verzoekprogramma "Klara For Life". Van 6 uur tot 18 uur draaien Sieglinde Michiel, Katelijne Boon en Heidi Lenaerts verzoeknummers. Klassiek, jazz, wereldmuziek, filmmuziek en chanson: vanaf dinsdag 4 december kan iedereen via klara.be tegen betaling een nummer uit deze genres aanvragen voor één van de meer dan duizend goede doelen van De Warmste Week.

 

Meest gelezen