archiefbeeld

Geen enkele kerstboom van recyclageproject in Zele heeft de zomer overleefd

Vorig jaar kon iedereen na de feestdagen hun kerstboom naar het Technisch Atheneum in Zele brengen. De bedoeling was dat leerlingen van de afdeling groen- en tuinbeheer de kerstboom dit jaar zouden verzorgen zodat de boom nu opnieuw gebruikt kon worden, maar nu blijkt dat geen enkele boom de zomer heeft overleefd.

Een 50-tal mensen bracht hun kerstboom binnen in de hoop die dit jaar opnieuw te kunnen optooien. Dat zal niet gaan, want geen enkele boom heeft het overleefd. Dat komt vooral door de warme zomer, laat leraar Hans Maes weten. Door het sproeiverbod, kregen de kerstbomen geen water meer. Even had de school gedacht om watertonnen te plaatsen, maar zelfs dan was het niet gelukt om de zomer te overleven. 

De gedupeerde eigenaars krijgen nu een bon waarmee ze voor 15 euro een nieuwe boom kunnen kopen. De school gaat het recyclageproject volgend jaar toch opnieuw proberen.

kasto80

Meest gelezen