Zoon van minister Jo Vandeurzen wordt schepen in Genk

Toon Vandeurzen, zoon van Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V), wordt voor CD&V schepen in Genk. Anniek Nagels wordt eerste schepen in het college van burgemeester Wim Dries. Dat heeft CD&V Genk bekendgemaakt.

Afdelingsvoorzitter Luc Vandeweyer en burgemeester Wim Dries stelden de beleidsploeg voor aan de leden van het open bestuur van CD&V Genk. Het voorstel werd met ruime meerderheid goedgekeurd. Anniek Nagels wordt eerste schepen, terwijl ook Kathleen Parthoens, Michaël Dhoore en Ria Grondelaers in de nieuwe legislatuur schepen blijven. Daarnaast mogen nieuwkomers Erhan Yilmaz en de 26-jarige Toon Vandeurzen een schepenambt opnemen.

De huidige schepenen Geert Swartenbroekx, Ali Çaglar en Lotte Trippaers zullen daardoor geen deel uitmaken van de nieuwe beleidsploeg.

Toon Vandeurzen, zoon van Vlaams minister Jo Vandeurzen, wordt schepen van Economie, Duurzaamheid en Jeugd. In het kader van die verjonging zullen ook Karel Kriekemans en Nawal Farih in de loop van de legislatuur respectievelijk Michaël Dhoore en Ria Grondelaers vervangen. "CD&V kiest al jaren voor verjonging. We zetten steeds jongeren op verkiesbare plaatsen en zijn zeer verheugd dat maar liefst vijf jongeren rechtstreeks verkozen zijn in onze gemeenteraad", stelt Dries. "We nemen ook jongeren mee in het schepencollege en gaan zo voor een goede mix van ervaring en verjonging."

Aangezien huidig burgemeester Wim Dries burgemeester blijft, werd zijn voordracht al bij gouverneur Herman Reynders ingediend. "Wim Dries werkt als burgemeester al 9 jaar dag in, dag uit keihard voor onze stad. Het zijn zeker ook in Genk uitdagende tijden om een stad te besturen, maar Wim heeft bewezen dat te kunnen", zegt Vandeweyer. "Hij is gedreven door passie, engagement en ervaring. We zijn dan ook blij dat hij als burgemeester ook de komende zes jaren voluit voor Genk wil gaan."

De gesprekken met coalitiepartner PROgenk lopen intussen verder. Tegen eind december verwachten de partijen het nieuwe bestuursakkoord rond te hebben. 

Meest gelezen