Luc Driesen

Identificatiesticker voor alle spooroverwegen in ons land

Spoorwegbeheerder Infrabel gaat alle spooroverwegen in ons land uitrusten met grote identificatiestickers. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Op die stickers komen de nummer van de overweg, de spoorweglijn, de straatnaam en de gemeente. Bedoeling is om kostbare tijd te winnen bij incidenten.

De stickers zullen op de grote palen langs beide kanten van de overweg gekleefd worden. Er zal zeer concrete informatie op staan: de straatnaam, de gemeente, de nummer van de overweg, de nummer van de spoorlijn... Ook de belangrijkste noodnummers worden op de sticker vermeld.

"Een auto die in panne valt, een vrachtwagen die zijn lading verliest... Bij een incident moeten we zo snel mogelijk kunnen handelen. Dan moeten mensen zeer concrete informatie kunnen doorgeven aan de hulpdiensten. Hoe sneller die informatie via de hulpdiensten tot bij ons raakt, hoe sneller wij kunnen ingrijpen en dus een incident kunnen vermijden", zegt woordvoerder Thomas Baeken aan VRT NWS.

In ons land zijn er ongeveer 1.700 spooroverwegen. De identificatiestickers zullen in de loop van volgend jaar aangebracht worden.

Meest gelezen