Belga

Snelrecht voor 73 verdachten na geweld gele hesjes in Parijs

73 verdachten van het geweld dat afgelopen weekend plaatsvond in het kielzog van de beweging van de zogenoemde "gilets jaunes" (gele hesjes) in Parijs zijn gisteren in snelrecht voor de rechter moeten verschijnen.  Tijdens het weekend werden in totaal 370 mensen opgepakt in Parijs. 

Op het moment dat het parket communiceerde, waren al 163 meerderjarigen ter beschikking gesteld van het parket van Parijs. 50 anderen zouden later op de avond volgen.

Van de 163 verdachten die al voorgeleid waren, werden er 73 verwezen naar de rechtbank in snelrecht. Verschillende verdachten zullen op een latere datum berecht worden, anderen werden vrijgelaten of veroordeeld tot zelfs celstraffen. De zittingen gaan vandaag voort. 

Afgelopen weekend zijn in totaal 370 personen in hechtenis genomen. Onder de arrestanten waren er 34 minderjarigen, blijkt uit een nieuwe balans van het parket. Van de meerderjarigen zijn er 122 vrijgelaten zonder dat ze vervolgd worden. 

Volgens de burgemeester van Parijs is bij de protesten voor meer dan 3 miljoen euro schade aangericht. De gele hesjes voeren al meer dan 2 weken actie. Ze protesteren tegen de belastingen en de hoge brandstofprijzen. 

Meest gelezen