Brandweer van Veurne takelt wagen uit vaart in De Moeren

Duikers van de brandweer van Veurne hebben maandagavond een tijdlang gezocht naar een mogelijke drenkeling in de Vaart langs de Debarkestraat in de buurt van De Moeren, vlakbij Bulskamp en Veurne aan de Franse grens. Maar een half uur later daagde de man ongedeerd op.

Omstreeks 8 uur maandagavond merkte een voorbijganger een auto op die op zijn dak in hert water van de Vaart lag. De lichten van de wagen bleken nog te werken. Het dak lag in het water en het portier van de bestuurder stond open.

Zoekactie

De hulpdiensten vonden niemand in de auto. Ze waren bang dat de bestuurder uit het voertuig was geslingerd of geraakt. Daarom begonnen de duikers van de brandweer een zoekactie in het water. Na een half uur zoeken werd besloten om de wagen te takelen.

Onderkoeld

Net op dat moment daagde de bestuurder, een jonge Fransman, toch op. De man bleek bij het ongeval lichtgewond te zijn geraakt en was onderkoeld. Hij was na het ongeval weggegaan, wellicht om hulp te zoeken. Hij was teruggekeerd toen hij de zwaailichten van de hulpdiensten zag. Hij werd voor verzorging meegenomen naar het ziekenhuis in Veurne. 

Meest gelezen