Videospeler inladen...

Donald Trump en Melania groeten kist van Bush, maar slaan lofredes over

In Washington D.C. is de officiële afscheidsplechtigheid van George W.H. Bush begonnen. ᠎President Donald Trump en first lady Melania kwamen de overleden oud-president de laatste eer bewijzen. De lofredes aan Bush eerder die dag sloeg de president over. 

Het is bekend dat de verstandhouding tussen president Trump en de familie Bush eerder stroef is dan soepel. Trump heeft zijn openlijke kritiek op de Bush's nooit gespaard. Maar hij prees de 41e president van de Verenigde Staten na diens overlijden wel als "simpelweg een man van grote kwaliteiten die oprecht van zijn familie houdt" en een "prachtkerel die gemist zal worden".

Het Amerikaanse volk kan de kist nog tot woensdag komen groeten. Dan is de begrafenisplechtigheid van George Bush senior in de kathedraal in Washington.

Na de kerkelijke plechtigheid gaat het stoffelijk overschot van Bush naar Texas, waar hij bijgezet wordt op het domein van zijn Presidential Library.

Meest gelezen