Geen groepsaankopen meer door provincie Antwerpen

Het nieuwe provinciebestuur zal niet meer inzetten op groepsaankopen. Nochtans werden de groepsaankopen voor groene stroom en gas de laatste jaren steeds populairder. Volgens het nieuwe bestuur zijn zulke groepsaankopen misleidend voor de consument.

Succesvol

De laatste jaren heeft onze provincie zich met de groepsaankopen de kaart gezet, voor groene stroom en gas bijvoorbeeld, of voor zonnepanelen. De laatste dateert van vorige maand: toen hebben 125 000 gezinnen zich ingeschreven om over te stappen op een nieuwe energieleverancier, 7 500 meer dan vorig jaar. 

Misleidend

Maar toch wil het nieuwe provinciebestuur geen groepsaankopen meer organiseren, omdat die de consument zouden misleiden, en niet altijd de goedkoopste deal zouden aanbieden. (De Inspecteur zocht het verhaal uit, het antwoord lees je hier.) 
"Een domme beslissing", vindt provincieraadslid Fauzaya Talhaoui (sp.a). "De laatste jaren werden groepsaankopen door de provincie steeds populairder. Er was genoeg omkadering, en iedereen kon zelf de prijzen vergelijken. Maar het nieuwe bestuur zegt nu "trek uw plan". Dat is het verschil tussen een bestuur mét en zónder socialisten. De omkadering en de service voor de inwoners valt helemaal weg."

Nieuw bestuur

De groepsaankopen waren het stokpaardje van sp.a-gedeputeerde Inga Verhaert.  Maar haar partij maakt dus geen deel meer uit van het nieuwe provinciebestuur.  Dat bestaat nu uit N-VA en CD&V. 

Meest gelezen