Wordt Jean-Marie Pfaff ereburger van Brasschaat?

El Sympatico is 65 geworden vandaag. Dennis en Sharon hadden Jean-Marie Pfaff in de studio en verrasten hem met gelukwensen van de Brasschaatse burgemeester Jan Jambon (N-VA).

"Het zou heel mooi zijn als Jean-Marie ereburger van Brasschaat zou worden. Maar ik weet niet of hij dat zou aannemen," zei Jan Jambon vandaag in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen. "Dat neem ik met plezier aan als jij het me vraagt, Jan," riposteerde Pfaff snel.  "Ik zou er zeer fier op zijn want mijn familie en ik wonen heel graag in Brasschaat," verduidelijkte de verraste ex-doelman.

Jambon en Pfaff kennen elkaar blijkbaar goed. "Ik kom Jean-Marie regelmatig tegen en je zou niet zeggen dat hij al 65 is," aldus de vleiende vicepremier. "En als er iemand is die Brasschaat op de wereldkaart heeft gezet van München tot in Turkije dan is hij het wel," gaat Jambon voort. "Ook zijn docusoap op VTM heeft onze gemeente bij een breed publiek bekendgemaakt. Tijdens de hoogdagen kwamen er zelfs Nederlandse toeristen om alle plekjes van de Pfaffs te spotten."

Wanneer?

Is het ereburgerschap dan in kannen en kruiken? "Ho rustig maar, zo snel is dat niet geregeld," tempert Jan Jambon de verwachtingen. "Ik kan dit niet op mijn eentje beslissen, dat doet de gemeenteraad. Een ereburgerschap moet namelijk breed gedragen zijn. Elk jaar bekijken we wie ereburger van Brasschaat kan worden maar in het geval van Jean-Marie kunnen we dat zeker in gang zetten," aldus Jan Jambon. "Voor zijn 70e verjaardag is het zeker geregeld," besluit die titelvoerend burgemeester van Brasschaat.

Meest gelezen