Herlees de liveblog over de politieke crisis: Michel: "Ik ga naar Marrakech, parlement moet zich over pact uitspreken"

Het was een bijzonder woelige dag in de Wetstraat naar aanleiding van het VN-migratiepact. De bijeenkomst van het kernkabinet deze namiddag is op het laatste moment uitgesteld. Ook de hoorzitting in de Kamercommissie Buitenlandse Zaken gaat pas morgen verder. Premier Michel wil dat het parlement zich nu over het dossier uitspreekt. De N-VA heeft haar omstreden onlinecampagne intussen offline gehaald en geeft haar fout toe. Herlees het relaas van een bewogen dag.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Theo Francken: "Ik geef geen commentaar, ik ben nog altijd staatssecretaris"

Videospeler inladen...

"Van een Zweedse coalitie naar een zweefcoalitie?"

Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad en Noël Slangen, opiniemaker, zijn het eens: een val - of toch minstens een aftreden - van de regering lijkt onafwendbaar. Dat hebben de twee in "De afspraak" gezegd.

"Ik denk dat we in de fase van de formaliteiten zitten. We weten dat de regering morsdood is", vertelt Van Impe. Slangen noemt het "het aftreden van de regering". "Je hebt vallen zonder de grond te raken", vult Van Impe aan. "Van de Zweedse coalitie naar de zweefcoalitie."

We weten dat de regering morsdood is

Liesbeth Van Impe - hoofdredacteur Het Nieuwsblad

Ook over de N-VA-campagne hebben Van Impe en Slangen zich uitgesproken. "Men ziet er grote strategieën achter, maar ik denk echt dat het een blunder is", analyseert Slangen. 

Herbekijk hier het debat met Gwendolyn Rutten (Open VLD) en Wouter Beke (CD&V)

Videospeler inladen...

Rutten (Open VLD) aan N-VA: "Ga het debat aan met extreemrechts in plaats van je in de plaats te zetten van extreemrechts"

Gwendolyn Rutten (Open VLD) roept de N-VA op om zich "mee op de parlementaire lijn" te zetten. "Ga het debat aan met extreemrechts in plaats van je in de plaats te zetten van extreemrechts. We zien een campagne waar Filip De Winter van zegt dat hij ze gemaakt kan hebben. Daar kun je toch niet trots zijn."

Elke partij zal morgen de kaarten op tafel moeten leggen
Wouter Beke - voorzitter CD&V

CD&V-voorzitter Wouter Beke: "Regering hoeft voor mij niet te vallen"

In "Terzake" heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke benadrukt dat "de regering niet hoeft te vallen wat hem betreft". "Ik zou de val van de regering onverstandig vinden."

Wat mij betreft hoeft de regering niet te vallen

Wouter Beke - voorzitter CD&V

Voor Beke is regeringspartner N-VA wel zwaar over de schreef gegaan met de campagne over het migratiepact. "Die foto's zijn één zaak, het gaat ook over de tekst. Dat is fake news."

Meest gelezen