Videospeler inladen...

Dj Martin Solveig verontschuldigt zich voor "kan je twerken"-vraag aan voetbalster

Dj Martin Solveig heeft zich verontschuldigd bij de Noorse voetbalster Ada Hegerberg die als eerste vrouw een Gouden Bal heeft gewonnen. Gisteravond veroorzaakte zijn vraag tijdens de prijsuitreiking of ze kon twerken veel ophef. 

Er werd gisteren voor het eerst een Gouden Bal uitgereikt aan een vrouw. De eer was weggelegd voor de Noorse Ada Hegerberg, die met Lyon de Champions League won. 

De prijsuitreiking werd echter overschaduwd door dj Martin Solveig die haar vroeg of ze kon twerken (dansen op een seksueel uitdagende manier, met stotende bewegingen van achterwerk en heupen). Hegerberg antwoordde "nee" en stapte op.  Onder meer op Twitter kwam er veel commentaar op het incident. 

Bekijk hieronder de reactie van Ada Hegerberg (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Solveig heeft zich intussen, ook via Twitter, verontschuldigd. "Mijn excuses aan iedereen die mogelijk gechoqueerd was", schrijft hij. "Dit was een grap, waarschijnlijk een slechte, en daarvoor wil ik me verontschuldigen." 

(lees verder onder de tweet met videoboodschap)

Solveig voegde er in zijn videoboodschap nog aan toe dat hij "verbaasd was over wat hij online gelezen had". "Ik wilde niemand beledigen. Mijn punt was: ik vraag vrouwen niet om te twerken, maar om op een lied van Frank Sinatra te dansen. Dit is het resultaat van het feit dat mijn Engels niet zo goed is. Ik wist niet dat dit als zo'n belediging gezien zou worden. Zeker niet wanneer je het in zijn geheel bekijkt en ziet dat we uiteindelijk nog gedanst hebben op Frank Sinatra." 

De dj postte daarna nog een foto waarop te zien is hoe hij en Hegerberg elkaar de hand schudden. 

(lees verder onder de tweet) 

Na de show reageerde ook de Noorse voetbalster op het incident. "Het is soms zo frustrerend. Je hebt van die situaties waarin je denkt: "Domme toch, we leven in zo'n mannenwereld." Maar ik maak geen onderscheid tussen mezelf en een mannelijke voetballer. Ik voel me hetzelfde: ik werk hard en ga voor mijn dromen."

Achteraf vertelde ze aan BBC Sport wel nog dat ze het niet opgevat had als "seksueel grensoverschrijdend gedrag". "Achteraf kwam hij naar mij en hij was echt triest dat het zo gelopen was. Ik dacht er op dat moment niet echt over na. Ik was gewoon blij dat ik kon dansen en dat ik de Gouden Bal gewonnen had." 

"De dj vroeg aan elke winnaar wat hun dansje was, maar ze kan wel twerken, dus ze was aan het liegen", voegde Lucy Bronze, teamgenote van Hegerberg, eraan toe. "Het was gewoon een grapje om haar te doen dansen." 

Meest gelezen