Michelle Obama’s advies voor Meghan Markle: "Blijf rustig!"

Ze stond al enigszins in de schijnwerpers door haar rol in de tv-serie "Suits", maar wat Meghan Markle het afgelopen half jaar meegemaakt heeft na haar huwelijk met prins Harry tart natuurlijk op dat vlak alle verbeelding. Dag in dag uit publiceren de Britse tabloids haar doen en laten, zij het niet altijd even positief. Voor lifestylewebsite Good Housekeeping reden genoeg om aan Michelle Obama, die 10 jaar geleden na de verkiezing van haar man tot president van de Verenigde Staten ook plots alle schijnwerpers op zich gericht kreeg, te vragen welk advies ze de kersverse hertogin van Sussex nog wil meegeven.

Michelle Obama: "Zoals ik zal Meghan ook nooit gedroomd hebben van het leven dat ze nu leidt. En al de druk die je voelt, druk die je jezelf oplegt en die van anderen komt, kan soms wel teveel worden."

"Het belangrijkste advies dat ik haar wil geven is om rustig te blijven en niets overhaast te doen. Tijdens mijn eerste maanden in het Witte Huis ging mijn grootste bezorgdheid vooral uit naar mijn dochters, dat ze een goede start zouden hebben op school en dat ze daar nieuwe vrienden zouden maken. Pas daarna heb ik me op meer ambitieus werk gesmeten. Ik denk dat dat de goede weg is om te volgen."

"Je krijgt zoveel mogelijkheden om goede dingen te doen. En ook Meghan kan de invloed die ze op anderen kan hebben ten volle benutten. En ook die ze op haar eigen geluk kan hebben, als ze iets kan vinden waar ze volledig achter kan staan."

Advies dat Markle wellicht graag ter harte neemt. Want momenteel zijn het hoogdagen voor de Britse tabloids. Het zou immers goed scheef zitten tussen Kate Middleton, echtgenote van prins William, en haarzelf. Met een verwijtende vinger die daarbij al wat sneller naar Markle uitgestoken wordt .

Bovendien zou de verhuis van prins Harry en zijn echtgenote naar Frogmore Cottage in Windsor de Britse belastingbetaler wel eens veel geld kunnen kosten, zo berekende nieuwswebsite Daily Mail. Terwijl Meghan en Harry daar eigenlijk alleen maar hun, aldus de gespecialiseerde pers, "very lavish lifestyle" zouden verderzetten.

Meest gelezen