"Nee, ik ben helemaal geen held. En ja, ik zou het opnieuw doen"

Het moet niet altijd moeilijk zijn, zolang het maar doeltreffend is. Dat was het zeker toen Jerome Denton in het treinstation van Hull, Groot-Brittannië, een dief die wegvluchtte, deed struikelen. Die dief had juist een kistje met geld, bedoeld voor het goede doel, gestolen. Maar de 20-jarige Denton liet dat niet zomaar gebeuren en lichtte hem dus een beentje. Deze "heldendaad" wist men op sociale media best te smaken.

Het was de British Transport Police die de beelden zopas vrijgaf. Het voorval had nochtans al in maart plaatsgevonden, maar op deze manier wilde de politie haar dank nogmaals betuigen:

Jerome Denton op nieuwswebsite Daily Mail: "Ik had nog even tijd voor ik moest gaan werken, dus dacht ik eerst nog een broodje te gaan halen. Plots zag ik iemand op me afrennen. Dan flitst het heel even door je gedachten: moet ik nu iets doen of moet ik afzijdig blijven?"

"Ik heb hem dan doen struikelen. De dief vloog vervolgens tegen de grond. Toen hij toch nog het kistje probeerde mee te pakken, heb ik hem een stomp gegeven. Want zoiets doe je toch niet, geld stelen dat bestemd is voor een liefdadigheidsorganisatie."

"Na het voorval wist ik niet wat te doen met mezelf. Het ging zelfs moeilijk om met kleingeld mijn broodje te betalen. Ik voelde nog steeds die pure adrenaline doorheen mijn lijf. Bovendien begonnen mensen spontaan te klappen voor hetgeen ik gedaan had. Het enige wat ontbrak, was de muziek van 'Chariots of fire'."

"Maar ik ben helemaal geen held. En ja, ik zou het opnieuw doen. Al was het maar om een compilatie te kunnen maken van mezelf die dieven doet struikelen."

De dader zit momenteel een gevangenisstraf uit. Voor deze poging tot diefstal kreeg hij alvast 16 weken extra celstraf.

Meest gelezen