Videospeler inladen...

Scholen in Paradise opnieuw open: "Ons huis is weg, onze dieren zijn dood, maar nu verlang ik toch naar mijn vrienden"

In Paradise zijn na de verwoestende bosbranden van vorige maand de kinderen weer welkom in de scholen. De stad in het noorden van de Amerikaanse staat Californië werd door het vuur bijna volledig van de kaart geveegd. Maisie Ratliff is 6 en en zit in de eerste klas, haar broer Micah in de vierde. “Ons huis is weg, onze huisdieren zijn dood”, vertelt Micah. Het drama vergt tijd om alles te verwerken, maar nu zijn ze blij met de afleiding.

In totaal gingen zo’n 31.000 leerlingen bijna een maand niet naar school. Die zijn nu bijna allemaal ergens in een klas opgenomen.

Op 8 november gingen de schoolpoorten dicht toen de branden de stad naderden. Na de ramp zijn in Paradise 88 doden geteld en geïdentificeerd. 

Meest gelezen