Vlaams Belang kaapt N-VA-campagne tegen het VN-Migratiepact

Nu N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft toegegeven dat de internetcampagne tegen het migratiepact fout was, strooit zijn VB-collega Tom Van Grieken zout in de wonde door zelf een campagne tegen het pact te lanceren met dezelfde foto's die door de N-VA waren gebruikt. Het lijkt erop dat Vlaams Belang de N-VA verder in de verdediging probeert te duwen in verband met het migratiethema, hét thema waarmee de extreemrechtse partij in het verleden electoraal succes heeft geboekt.

Met zijn initiatief borduurt Van Grieken verder op de ironische felicitaties die Filip Dewinter eerder aan de N-VA richtte in de Kamercommissie Buitenlandse Zaken. "Felicitaties met jullie campagne, ze had van mij kunnen zijn", aldus Filip Dewinter.

In een tweet kondigt Van Grieken nu een eigen VB-campagne tegen Marrakech aan. Pikant detail: Vlaams Belang gebruikt exact dezelfde foto's als die door de N-VA waren gebruikt in de campagne die ze vanmiddag introk na een storm van kritiek in de Wetstraat. 

Meest gelezen