"Alsof er plots een mythisch wezen voor me stond"

Een dagje bergwandelen met vrienden in het noorden van Noorwegen leverde voor fotograaf Mads Nordsveen uit Oslo een ontmoeting op die hij zelf als magisch omschreef. Plots kwam hij immers oog in oog te staan met een klein wit rendier. En dat was uiterst uitzonderlijk.

De 24-jarige Nordsveen op Caters News: "Ik was aan het wandelen in de bergen, op zoek naar prachtige landschappen om te fotograferen, toen ik plots een bijna mythisch wezen opmerkte. Het dier naderde me tot erg dichtbij. We keken elkaar recht in de ogen. Hij bleef rustig, toen hij zag dat ik kalm en vriendelijk was. Hij leek zelfs te poseren voor de camera."

"Hij leek me erg nieuwsgierig en vond het allemaal plezant. Zo’n kleine ontdekkingsreiziger eigenlijk."

"Daarna liep hij een paar minuten nog wat rond, toen zijn moeder tevoorschijn kwam. Hij rende dan naar haar toe."

"Het was allemaal erg magisch. Kortweg, een sprookjesmoment. Wie weet komen we elkaar later nog eens tegen."

Witte rendieren zijn eerder zeldzaam. Hun uitzonderlijke kleur wordt veroorzaakt door een genetische aandoening die het pigment uit hun vacht haalt, waardoor ze bijvoorbeeld in een sneeuwlandschap helemaal kunnen opgaan. Het gaat hier weliswaar niet om een albino-exemplaar.

Geniet hier beneden alvast van de "magische ontmoeting" (druk op de pijltjes om alle foto’s te zien):

Meest gelezen