Brandweer redt te dikke snoeppiet uit schouw

De kinderen van de Openluchtschool Sint-Lutgardis in Schilde beleefden een spannende ochtend. Snoeppiet zat vast in de schoorsteen van de school, maar gelukkig kon de brandweer hem redden. Voor alle duidelijkheid: dit was een stunt van de school om de kindjes een memorabele dag te bezorgen.

"Snoeppiet had te veel snoepjes gegeten. Hij was te dik en geraakte niet meer uit de schouw", vertelt één van de kindjes. De brandweer kwam ter plaatse om snoeppiet uit z'n benarde situatie te redden. 

"Dat is een moeilijke opdracht, dus hebben we de beste manschappen bij elkaar geroepen", zegt één van de brandweermannen. "Ter plaatse zagen we veel kinderen die wanhopig waren en Sinterklaas met tranen in de ogen naar het dak stond te kijken. We hebben onze grootste ladder tegen de gevel gezet en vakkundig zwarte piet van het dak gered."

Eind goed, al goed dus. 

brandweerman omhelst zwarte piet

Meest gelezen