Videospeler inladen...

Brief van Einstein in veiling afgeklopt op 2,4 miljoen dollar

In New York is een handgeschreven brief van Albert Einstein voor 2,4 miljoen dollar (2,1 miljoen euro) van eigenaar verwisseld. In de brief pende de Duits-Amerikaanse natuurkundige zijn visie op het geloof neer. 

Het veilinghuis Christie's had de waarde rond de anderhalve miljoen dollar geschat, maar werd dus aangenaam verrast.

De brief dateert uit 1954 en is gericht aan de Duitse filosoof  Eric Gutkind. Het document kreeg de naam "godsbrief" en wordt beschouwd als een sleutelmanuscript. Het bevat Einsteins duidelijkste uiteenzetting van zijn eigen mening op de zoektocht van de mens naar zingeving in het leven.

De nieuwe eigenaar is anoniem gebleven.

ETH-Bibliothek Zürich, Bildarchiv / Fotograf: / Portr_03076 / Public Domain Mark

Meest gelezen