Gents Manneke Pis wordt brandweerman

Manneke Pis in Gent heeft een brandweerkostuum aangemeten gekregen. Dat kostuum kreeg hij van de Gentse Sosseteit. Zij willen op die manier de brandweer in de spotlights zetten omdat ze zich met gevaar voor het eigen leven inzetten voor de veiligheid van de Gentenaars.

Niet alleen Manneke Pis kreeg een uniform: de twee Meiskes Pis die naast Manneke Pis staan, kregen een ambulanciersuniform. Want er zijn natuurlijk ook vrouwen actief bij de hulpdiensten.

Voor wie zich afvraagt waar al die plassende beeldjes te vinden zijn: op de Kraanlei staat één Manneke Pis, geflankeerd door twee Meiskes Pis. Ook in de Wilderoosstraat - achter de Sint-Michielsparking - staat een Manneke Pis. En om volledig te zijn: ook in het huis van Alijn staat er een Manneke Pis.

Gent heeft dus eigenlijk een hele pissende kleuterklas. En het straffe is dat ze geen van allen echt pissen, maar ze staan wel in de juiste houding.

kasto80

Meest gelezen