Hongaarse regering laat anti-Verhofstadt-reclamewagen door Brussel rijden

In Brussel rijdt een anti-Verhofstadt-reclamewagen uit Hongarije rond. Dit meldt de Hongaarse regeringswoordvoerder Zoltan Kovacs op zijn Twitteraccount. Een nieuwe slag in de afficheoorlog tussen Europees liberaal fractieleider Guy Verhofstadt en de Hongaarse premier Viktor Orban. 

De afficheoorlog tussen Boedapest en  Europees liberaal fractieleider Guy Verhofstadt blijft duren. De Hongaarse premier Viktor Orban laat een anti-Verhofstadt-reclamewagen door Brussel rijden. Dit schrijft woordvoerder Zoltan Kovacs op Twitter. Een foto toont de wagen voor het Berlaymontgebouw, het hoofdkantoor van de Europese Commissie. Met de stunt wil Boedapest naar eigen zeggen aandacht vragen voor "de gevolgen van het pro-immigratiebeleid van Brussel".

Nadat het parlement in september een bijzonder kritisch rapport over het Hongarije van premier Viktor Orban had aangenomen, startte diens regering een anti-Europese campagne. Verhofstadt eiste toen dat de 18 miljoen euro die deze campagne kostte, afgetrokken zou worden van de Europese middelen voor Hongarije. De Belgisch oud-premier lanceerde ook een affichecampagne waarin hij zei dat Orban met Europees geld Europa wil "vernietigen".

Orban sloeg vorige week terug met een affichecampagne tegen Verhofstadt. Hij liet in Boedapest een reclamewagen rondrijden met een foto van Verhofstadt en de begeleidende tekst: "Sinds 2015 stierven honderden mensen als gevolg van terroristische aanvallen, maar Guy Verhofstadt zegt: er is geen migratiecrisis. Dit is krankzinnig".

Diezelfde reclamewagen is nu dus overgebracht naar ons land en rijdt rond in Brussel. Guy Verhofstadt heeft er nog niet op gereageerd. Vorige week liet hij op Twitter wel uitschijnen niet erg onder de indruk te zijn van de spotcampagne: 

Meest gelezen